Lessen en workshops

Wekelijkse lessen

Maandag
09.00 – 10.15 uur | Hatha yoga | Yogaya Utrecht
10.30 – 11.45  uur | Yin yoga | Yogaya Utrecht
20.30 – 21.45 uur | Hatha yoga | Lot Yoga Bunnik

Woensdag
20.30 – 21.45 uur | Restorative yoga | Yogaya Utrecht


Aankomende workshops 

11 oktober 2019 | 19.00 – 21.30 uur
Restorative yoga workshop, Restore & Relax: psoas release
(VOL)
 
De psoas is een diepe spiergroep die een belangrijke rol heeft in ons lichaam. Hij verbindt fysiek onze romp aan de benen en heeft een groot aandeel in je balans, flexibiliteit en mobiliteit. Daarnaast heeft de psoas ook invloed op hoe goed je je (zelf) voelt en kunt ontspannen.
 
De psoas wordt ook de emotionele spier en je tweede brein genoemd. Vroeger werd de spier actief tijdens dreiging; de ‘vecht of vlucht’-functie. Hierdoor herkenden we dreiging zodat we weg konden rennen voor gevaar. De Psoas gaat net zo gebukt onder dreigingen die mentaal of emotioneel zijn. Stress, trauma en emoties worden hierdoor diep in de kern, in de psoas opgeslagen en dat zorgt ervoor dat het zenuwstelsel overbelast raakt. Dit deel van jezelf bereiken en leren loslaten kan een grote invloed hebben op je energie, ontspanning en je gevoel van welzijn. Een ontspannen psoas zorgt dat je steviger in je midden staat en je je dieper verbonden voelt met jezelf.
 
In deze workshop leer je de psoas te voelen, ontspannen en te bevrijden van opgeslagen spanning middels restorative houdingen en ademhalingstechnieken. Dit leidt tot een gevoel van meer fundering in het doen en zijn, zowel fysiek als mentaal.
 
Locatie: Yogaya, Westerkade 23, Utrecht
Docent: Lotte Consten
Prijs: 35 euro
inschrijven: yogaya.nl/workshops
 
 
31 januari 2020 | 19.00 – 21.30 uur
Restorative yoga workshop, Restore & Relax: winterslaap
 
Draaien, piekeren, hopen dat het bijna ochtend is. Niets is vermoeiender dan proberen om in slaap te vallen. Dit is iets dat velen van ons herkennen. Slapeloosheid ontstaat vaak door stress of disbalans in ons systeem (mede door de winter). Het slaapgebrek dat hierop volgt leidt ertoe dat we ons overdag nog meer uit balans voelen en kwetsbaarder worden voor de stress die ons in eerste instantie uit onze slaap hield.
 
Om deze vicieuze cirkel te doorbreken, gebruiken we tijdens deze workshop ondersteunende houdingen die lichaam èn geest kalmeren. Je ervaart hoe je bewust kan ontspannen en je rustig kan voorbereiden om heerlijk te slapen.
 
Locatie: Yogaya, Westerkade 23, Utrecht
Docent: Lotte Consten
Prijs: 35 euro
inschrijven: yogaya.nl/workshops


Privéles


Vind je het prettig om samen te ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen? Dan is een privéles misschien iets voor jou. Samen kijken we naar jouw behoeften en mogelijkheden. Stuur een mailtje voor de opties.