Lessen, workshops & retraites

Wekelijkse lessen

Maandag
20.00- 21.15 uur | Hatha yoga | Lot Yoga Soest

Workshops

12 maart 2023 | Restorative yoga – Psoas Release | Stroom & Stilte Zutphen

De psoas is een diepe spiergroep die een belangrijke rol heeft in ons lichaam. Hij verbind fysiek de romp aan de benen en heeft een groot aandeel in je balans, mobiliteit en flexibiliteit. Daarnaast heeft de psoas ook invloed op hoe goed je je (zelf) voelt en kunt ontspannen. 

De psoas wordt ook de “emotionele” spier en je tweede brein genoemd. Vroeger werd de spier actief tijdens dreiging;  de ‘vecht of vlucht’ functie.  Hierdoor herkende we dreiging zodat we weg konden rennen voor gevaar. De psoas gaat net zo gebukt onder dreigingen die mentaal of emotioneel zijn. Stress, trauma en emoties worden hierdoor  diep in de kern, in de psoas opgeslagen en zorgt ervoor dat het zenuwstelsel overbelast raakt. Om dit deel van jezelf te bereiken en leren los te laten kan een grote invloed hebben op je energie, gevoel van welzijn en ontspanning. Een ontspannen psoas zorg dat je steviger in je midden staat en je je dieper verbonden voelt met jezelf.

In deze workshop leer je de psoas te voelen en te bevrijden van opgeslagen spanning middels (restorative) houdingen, meditatie en ademhalingstechnieken. 

Voor meer informatie en/ of inschrijven: www.stroomenstilte.nlRetraites 
2023
15-17 december 2023 – Wintereditie 

 

retraite 2021 oerboerderij


Vertragen, de stilte toelaten en de rust over je heen laten komen. Voor zover we iets gaan ‘doen’ tijdens deze retraite, is het dat. Want een retraite geeft je vooral even de kans om helemaal te stoppen met ‘doen’ en simpelweg te ‘zijn’. Waar er thuis altijd nog wel iets ‘moet’ en er mensen zijn die iets van je willen, wordt er dit weekend voor je gekookt, je telefoon mag uit en je hoeft niet na te denken over de indeling van de dag. De mensen, het programma en de omgeving nodigt je uit tot vertragen, verstillen en verzachten…

Omdat je niks hoeft, maar er wel een bepaalde structuur en ritme is, ontstaat er een ruimte in jezelf die er normaal niet is. En omdat we gedurende het weekend, door middel van zachte yoga en meditatie, oefenen met bewust ‘zijn’ kan je stil staan bij jezelf. Bij gevoelens waar je normaal gemakkelijk aan voorbij gaat of om te voelen of je nog de richting op gaat, die je ook echt op wil gaan. En misschien ontdek je simpelweg een diepe rust en ‘ok-zijn’ met jezelf die je nog niet eerder ervaren hebt.

Voor meer informatie en/ of inschrijven kijk hier!

 

Privéles

Vind je het prettig om samen te ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen? Dan is een privéles misschien iets voor jou. Samen kijken we naar jouw behoeften en mogelijkheden. Stuur een mailtje voor de opties.