Lessen, Compassiecirkels & retraites 2022

Wekelijkse lessen

Maandag
20.00- 21.15 uur | Hatha yoga | Lot Yoga Soest

 


Retraites 
2022

28-30 januari 2022 – Wintereditie (VOL)
8-10 juli 2022 – Zomereditie
23-25 september 2022 – Nazomereditie
16-18 december 2022 – Wintereditie (VOL)

 

retraite 2021 oerboerderij

Samen met Marlies Kortekaas – De Vries van Stilte in de Stad draag ik de groep en verzorg ik de yogalessen tijdens deze verstillende retraite.

Vertragen, de stilte toelaten en de rust over je heen laten komen. Voor zover we iets gaan ‘doen’ tijdens deze retraite, is het dat. Want een retraite geeft je vooral even de kans om helemaal te stoppen met ‘doen’ en simpelweg te ‘zijn’. Waar er thuis altijd nog wel iets ‘moet’ en er mensen zijn die iets van je willen, wordt er dit weekend voor je gekookt, je telefoon mag uit en je hoeft niet na te denken over de indeling van de dag. De mensen, het programma en de omgeving nodigt je uit tot vertragen, verstillen en verzachten…

Omdat je niks hoeft, maar er wel een bepaalde structuur en ritme is, ontstaat er een ruimte in jezelf die er normaal niet is. En omdat we gedurende het weekend, door middel van zachte yoga en meditatie, oefenen met bewust ‘zijn’ kan je stil staan bij jezelf. Bij gevoelens waar je normaal gemakkelijk aan voorbij gaat of om te voelen of je nog de richting op gaat, die je ook echt op wil gaan. En misschien ontdek je simpelweg een diepe rust en ‘ok-zijn’ met jezelf die je nog niet eerder ervaren hebt.

Voor meer informatie en/ of inschrijven kijk hier!

Workshop Restorative yoga workshop, Restore & Relax: slaap(loosheid)
Verplaatst naar voorjaar 2023, datum volgt!

 
Draaien, piekeren, hopen dat het bijna ochtend is. Niets is vermoeiender dan proberen om in slaap te vallen. Dit is iets dat velen van ons herkennen. Slapeloosheid ontstaat vaak door stress of disbalans in ons systeem. Het slaapgebrek dat hierop volgt leidt ertoe dat we ons overdag nog meer uit balans voelen en kwetsbaarder worden voor de stress die ons in eerste instantie uit onze slaap hield.
 
Om deze vicieuze cirkel te doorbreken, gebruiken we tijdens deze workshop ondersteunende houdingen die lichaam èn geest kalmeren. Je ervaart hoe je bewust kan ontspannen en je rustig kan voorbereiden om heerlijk te slapen.
 
Locatie: Yogaya, Westerkade 23, Utrecht
Docent: Lotte Consten
Prijs: 35 euro
inschrijven: yogaya.nl/workshops


Privéles


Vind je het prettig om samen te ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen? Dan is een privéles misschien iets voor jou. Samen kijken we naar jouw behoeften en mogelijkheden. Stuur een mailtje voor de opties.